|
|
|
Bográcsgulyás
|
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 3 fej vöröshagyma, 40 dkg burgonya, 1 csapott evőkanál fűszerpaprika, 1
kávéskanál köménymag, 1 paradicsom, 8 dkg zsiradék, 2 gerezd fokhagyma, 1/3 üveg csemege Piros Arany (vagy 1 kis tubus), 2 db zöldpaprika, csipetke.
A húst kb. 1
cm-es darabokra vágjuk, és alaposan megmossuk. Az előhevített zsiradékban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve meghintjük paprikával. Jól
elkeverjük, hozzáadjuk a húst, kevés vízzel felengedjük és visszatesszük a tűzre. Piros Arannyal, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem
puhára párolódott, hozzáadjuk a szintén 1 cm-es darabokra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot. Csontlével felengedjük, és készre főzzük. Külön főzött csipetkével
tálaljuk.
|
A recept ajánlója: Asztalos Imre
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|